הטעם של נפולי- המשך מסע

הקיץ כאן ועונת החופשות החלה…כולי מלא געגועים לאותם ימי חופש בהם ביליתי ברחבי איטליה. במשך שנות שהותי באיטליה -במעט 17 שנים, אין ספק שהייתה לי האפשרות להכיר מקרוב ערים ומחוזות לאורכו ורוחבו של האי האיטלקי. מהדרום ועד הצפון הרחוק נופי איטליה משתנים ממקום למקום, האנשים, המנטליות ואפילו ניב השפה (דיאלטו) משתנים ממקום אחד למשנהו, דבר שמשפיע כמובן באופו ישיר גם על המטבח המקומי, עם זה ליד הים או במעלה ההרים, השימוש בחומרים משתנים לפי צורכי המקום, אופן הבישול והמתכונים כמובן. למי שיוצא למסע ברחבי איטליה ורוצה להכיר אותה באופן מעשי צריך לעשות זאת גם דרך המטבח המקומי. המיטבח האיטלקי מכיל יותר מרק פסטה, פיצה, פוקצ'ה או מוצרלה…אני מזמן התאהבתי.

יש בי כל כך הרבה חוויות וזיכרונות, תמונות מחיי יום יום, מסעות וטיולים. על חלק מהם אני אשמח לשתף ולספר: דרך כתיבה, תמונות ומתכונים. הייתי רוצה שתכירו את אותה איטליה שאני הכרתי וחייתי, לצאת למסע שונה דרכי ושונה כמובן מטיול של מדריך תיירים טיפוסי. את המסע התחלתי בנפולי- סיור ברחבי העיר שאותו פרסמתי לפני זמן מה…היום בשביל להמשיך החלטתי לפתוח דווקה במתכון נפולטני מקורי ומוצלח במיוחד בפשטות שלו ובטעמים שבו, בדיוק כמו שמבשלים בנפולי.

 

Baccala'  'nacassuola  \בקלה במחבת   ( 4 סועדים)

מצרכים :

1 ק'ג דג בקלה

600 גרם עגבניות אדומות קלופות וחתוכות גס

 100 גרם זיתים שחורים בלי גרעינים  

30 גרם צלפים 

1 פלפל אדום חריף (אפשר גם פלפל יבש גרוס- לפי הטעם, לא צריך להיות חריף במיוחד) 

שן שום שמן זית (כמה שמספיק- אפשר גם קנולה)

פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

מלח

לקחת את דג הבקלה, לשטוף היטב ולהניח בצד. במחבת עם שמן לטגן את השום ביחד עם הפלפל החריף, להוסיף את העגבניות ולבשל כ 10 דקות. לקחת את הבקלה ולחתוך לפרוסות עבות ולהוסיף אותם לעגבניות יחד עם הצלפים והזיתים השחורים וממשיכים בבישול כ- 30 דקות על אש נמוכה.לקראת סיום הבישול לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש. המהלך הבישול רצוי לכסות במכסה ולהסיר אותו לקראת סוף הבישול.

(בנפולי ניתן למצוא למכירה בשווקים דגי בקלה מיובשים תחת מלח אותם שוטפים היטב ומשרים המים  לפחות 24 שעות על מנת לנטרל מעט את המליחות ולתת לדג לספוג מעט את המים.)  

 

 

מודעות פרסומת

אודות yehudaberesi

יליד תל אביב, כיום מעצב אופנה ויוצר. אחרי שנים רבות של שהות ממושכת במילנו החלטתי לחזור לארץ ולהתחיל הכל מהתחלה. חיי את המיקצוע שלי באהבה גדולה, אוהב לטייל ללמוד ולהכיר דברים ואנשים חדשים.. הצגת הרשומות של yehudaberesi

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: